Известие

Collapse
No announcement yet.

Още 1 ТрентаТре

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Малко развитие по темата. Стана време да правя предницата защото леко потропва пък и ми се струва, че всичко е оригинално. Имам налични всички части: шарнири, лагери за амортисьорите, амортисьори. Кормилните накрайници са ми нови и трябва да си закупя само тампони за носачите. Пружините обаче ми се струва, че са много зле. Колата сякаш няма никаква стойка, което се дължи и на амортисьорите защото единия е блокирал. Та конкретно на въпроса имам 4 пружини, които са закупени нови преди няколко години и почти не са карани. Ако сложа тях обаче, колата ще стане много висока. Много съм против да се режат пружини но все пак искам да чуя и вашите мнения дали да не срежа "новите" пружини с по 1 витка от горе и да ги сложа така. Дали няма да стане пък прекалено ниска или ... с какви проблеми може да се сблъскам ако ги срежа...
    а да имам нови Жанти
    Attached Files
    sigpic
    33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
    Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

• Ти пружините остави, ама тез фарове кефят ли те, честно ?
      AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
      Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
      sigpic

Comment

• Стига си ме ял и ти ... Ще ги махна.
        sigpic
        33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)

Comment

• Първоначално публикувано от V@K@T@ Покажи съобщение
          Малко развитие по темата. Стана време да правя предницата защото леко потропва пък и ми се струва, че всичко е оригинално. Имам налични всички части: шарнири, лагери за амортисьорите, амортисьори. Кормилните накрайници са ми нови и трябва да си закупя само тампони за носачите. Пружините обаче ми се струва, че са много зле. Колата сякаш няма никаква стойка, което се дължи и на амортисьорите защото единия е блокирал. Та конкретно на въпроса имам 4 пружини, които са закупени нови преди няколко години и почти не са карани. Ако сложа тях обаче, колата ще стане много висока. Много съм против да се режат пружини но все пак искам да чуя и вашите мнения дали да не срежа "новите" пружини с по 1 витка от горе и да ги сложа така. Дали няма да стане пък прекалено ниска или ... с какви проблеми може да се сблъскам ако ги срежа...
          а да имам нови Жанти
          Значи, шарнири не сменяй по никакъв повод, ъс сигурност твоите на олата, ако са оригиналните са здрави. Разбит шарнир на 33 е почти невъзможно нещо. Но пък ако ги смениш профилактично, тези които сложиш, може бързо да се разбият.
          Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

• И като се сетя Мордохай с какви фарове се кичи сега ....

Comment

• Мордохито с какви фарове си бре? Относно шарнирите наистина ми се сториха изключително стегнати на другата 33-ка.
              Боби ти се оказа прав за инсталацията. От задницата до таблото с бушоните има една букса в повече от 33-ка без борд комп. Именно тя е за стоповете и габаритите.
              Днес се хванах да сменя целия сноп с инсталацията от бушоните до акомулатора и парното, че на предното му бях прецакал жилата.
              Утре остава да сменя снопа от акомулатора към коша и да закача борда да видим аджаба дали всичко ще е наред. После преди да започна със сглабянето ще се изкърпи където трябва и ще сложа нова изолация под молета и на вратите
              Attached Files
              sigpic

Comment

Мордохито с какви фарове си бре? Относно шарнирите наистина ми се сториха изключително стегнати на другата 33-ка.
                Боби ти се оказа прав за инсталацията. От задницата до таблото с бушоните има една букса в повече от 33-ка без борд комп. Именно тя е за стоповете и габаритите.
                Днес се хванах да сменя целия сноп с инсталацията от бушоните до акомулатора и парното, че на предното му бях прецакал жилата.
                Утре остава да сменя снопа от акомулатора към коша и да закача борда да видим аджаба дали всичко ще е наред. После преди да започна със сглабянето ще се изкърпи където трябва и ще сложа нова изолация под молета и на вратите

Тая 33-ка дава заявка да стане в топ 3 на най-хубавите 33-ки в БГ. Евала за ентусиазма. Супер ще стане колата.

Comment

• Днеска баси филма .... от 08:00 до 20:00 сменях снопове надих кабели сменях букси и какво ли още не ... Направо не съм върху себе си ... Някакво тъпо реле му се откачила буксата отзаде и загубих сумата и време да го одкрия. Добре, че имаше под ръка един дет му разбира на плюс и минус че го намери кое е. Парното, което сложих не работи и сега трябва да го изкормя наново и да взема от старото вентилатора ама това вече след събора на пистата. Най-интересното, е че като щракна буксата на парното с единствената букса, която пасва за нея и включа парното на таблото ми светва една червена лампичка долу най-вдясно (дрифт количка) кола, която поднася в кръгче и скоби и когато натисна спирачката огасва относно борд компютъра всичко заработи отлично и нищо по него не свети. Щеката за маслото обаче се оказа по-къса от тази без датчик и се наложи да сменя и водача на щеката, който категорично отказа да пасне и на края се стигна до бой ... сега всичко е наред. В петък си слагам инструментите в багажника както и жълтото ми куче и газ към Междене ... ще се видим там
                  sigpic

Comment

• Ето и резултата от кърпежа остава изолация и редене на интериора.
                    Attached Files
                    sigpic

Comment

Ето и резултата от кърпежа остава изолация и редене на интериора.
                      Намажи връзките с едно бяло-сиво, като салам е опаковката. На новите коли го има

Comment

• Кои връзки ... там където има нова ламарина е намазано и отдолу и отгоре.
                        sigpic

Comment

• Това за което говори Цецо е полиуретанов силикон. Фабрично го има по снадки между ламарини, да се избегне проникване на влага между пластовете ламарина. Има го на всички коли, включително и на 33-ката.

Comment

• Ено като дъфка такова ... знам го това но преди да го сложа трябва да изкореня някое друго дърво хе хе хе ... абе зимата смятам да съм одстранил всички ръждички.
                            Attached Files
                            sigpic

Comment

• Евала,колега!

Comment

• Стана време за ъпдейт на спирачките. Някой да знае от къде мога да си купя спирачна помпа за 75-ца
                                sigpic

Comment

Working...
                                X